Marketing

Succesvolle marketing is gebaseerd op een zorgvuldig uitgestippelde marketingstrategie.

Marketing is het vakgebied dat zich bezighoudt met het overbrengen van de waarde van een merk, product of dienst aan de markt, met als doel zoveel mogelijk producten of diensten te verkopen. Marketingactiviteiten kunnen zowel gericht zijn op het vergroten van de naamsbekendheid, een goed imago, als het aanzetten tot concrete actie (call-to-action) en het genereren van omzet.
Marketing kan zowel gericht zijn op nieuwe klanten als het opbouwen en onderhouden van bestaande relaties, gericht op herhalingsaankopen.
De oudste (en meest effectieve) verschijningsvorm van marketing is mond-tot-mondreclame. Klanten die hun positieve ervaringen delen met potentiële relaties. Daarnaast is er een grote verscheidenheid aan manieren ontstaan om als bedrijf actief marketing te bedrijven, zoals:

  • Direct marketing, zoals een mailing via de post
  • Telemarketing, een telefonische aanbieding doen
  • Print marketing, het plaatsen van advertenties
  • Online marketing, het promoten van een website of aanbod via online reclame
  • E-Mail marketing, het versturen van e-mailings en nieuwsbrieven
  • Social media marketing, inzetten van social media voor marketingdoelstellingen
  • Affiliate marketing, het inzetten van een ambassadeur die je product/dienst promoot

Strategie en analyse

Succesvolle marketing is gebaseerd op een zorgvuldig uitgestippelde marketingstrategie. Welke doelgroepen zijn het meest interessant hoe kunnen deze het beste worden benaderd? Dit is niet alleen een zoektocht naar waar potentiële kopers zich bevinden en hoe zij kunnen worden bereikt, maar ook dienen we te begrijpen wat er in dit publiek omgaat en hoe zij het beste kunnen worden benaderd.
Effectieve marketing is geen lineair proces met een vertrek- en eindpunt. Marketing die werkt is ook marketing die naar zichzelf kijkt. Hoe kan het resultaat van een campagne meetbaar worden gemaakt? Wat werkt wel en wat werkt niet voor het product en de doelgroep? Hoe kan een campagne worden doorontwikkeld om meer succes te hebben? Hoe kan het marketingbudget zo effectief mogelijk worden besteed?

Bron: www.marketingtermen.nl

Voor uw marketingstrategie en de daaruit voortvloeiende activiteiten, bent u bij Grauwmans Adviesburo aan het juiste adres.